Diensten

Advies, ontwerp en prijsopgave warmtepomp gasloos (of hybride) verwarmen 

Mijn bedrijf is een adviesbedrijf dat eventueel ook kan leveren en installeren. Het advies en ontwerp kun je vergelijken met een architect. Zeker voor het installeren van een warmtepomp is een gedegen inventarisatie noodzakelijk en komt er veel rekenwerk bij kijken om te bepalen wat kosten/ baten de beste oplossing is. Daarbij spelen de huidige strengere geluidsnormen ook nog een rol (op de erfgrens mag het geluid maximaal 40 dB zijn). En in tegenstelling tot een gas-cvketel die vaak (onbeperkt) tapwater/ warm douchewater levert, heb je bij een installatie met een warmtepomp te maken met een aantal verschillende oplossingen voor tapwater: is er een bad, of alleen een douche, zijn er eventueel meerdere badkamers, wat is de samenstelling van het huishouden (gemiddeld verbruikt een persoon in Nederland 40 Liter warm tapwater per dag, maar tieners en jong volwassenen verbruiken vaak meer, zeker als er ook gesport wordt en dergelijke). Wat zeker ook meespeelt is de staat van isolatie van de woning (vloer, muren en dak) en de kozijnen met het glas. Pas nadat al deze zaken in kaart zijn gebracht en nadat u hebt aangegeven welke zaken mogelijk al gepland staan om aan te passen om de isolatie te verbeteren, pas dan kan er een advies voor een warmtepomp gemaakt worden die echt op maat past bij uw woonsituatie.

In tegenstelling tot veel installatiebedrijven die offerte maken voor “een warmtepomp” gebaseerd op een paar “vuistregels” maak ik een advies en ontwerp op maat. Zonder een goed ontwerp en advies is de kans groot dat u (mogelijk extreem) hoge elektrakosten krijgt en/ of dat uw woning niet comfortabel warm wordt of dat u niet voldoende warm tapwater heeft.
Het is mijn vak en heb ik er jarenlang voor gestudeerd en heb uitgebreide ervaring opgedaan in de praktijk om een advies op maat te te kunnen maken. Door een advies op maat heeft u garanties dat uw woning comfortabel warm wordt, dat u voldoende warm tapwater heeft en dat alles: tegen kosten/ baten de beste oplossing zonder onnodig hoge elektrakosten.

De kosten om een advies op maat te maken bedragen € 80,- per uur. Een prognose van gemiddeld benodigde tijd is acht uur waarmee deze advieskosten circa € 800,- bedragen. Een en ander is sterk afhankelijk van de soort woning en de ligging en de staat van de woning.

Advies, ontwerp en prijsopgave zonnepanelen

Ook voor zonnepanelen heeft u veelal meer waar voor uw geld als er een zo optimaal mogelijk advies en ontwerp op maat wordt gemaakt. Graag maak ik ook voor u een advies en ontwerp en prijsopgave voor zonnepanelen. In tegenstelling tot veel andere zonne-installateurs, die vaak niet eens de moeite nemen om langs te komen en vanaf een satellietfoto even een ontwerp maken met een prijs, is mijn werkwijze dat, indien de klant bereid is hiervoor een redelijke vergoeding te betalen, om op basis van een bezoek aan uw woning en een advies en ontwerp op maat een offerte te maken. De kosten om een advies op maat te maken voor zonnepanelen bedragen € 50,- per uur. Een prognose van gemiddeld benodigde tijd is vier uur waarmee deze advieskosten circa € 200,- bedragen. Ook hiervoor is een en ander sterk afhankelijk van de soort woning en de ligging en de staat van het dak.

Subsidie advies

In Nederland wordt door de regering een fors aantal subsidieregelingen geboden. Wij helpen u graag met het uitzoeken welke subsidies er voor het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand beschikbaar zijn

Bouwbegeleiding/ verbouwbegeleiding

Veelal gaan nieuwe eigenaren van woningen en bedrijfspanden voortvarend te werk om allerhande zaken op te knappen, of aan te passen. Juist dat is een zeer geschikt moment om energiebesparende maatregelen mee te nemen en door te voeren. Wij zijn u hierbij graag van dienst.

Meer weten of een prijsopgave aanvragen voor deze diensten? Neem gerust contact op. Wij zijn u graag van dienst!
Tel. 06 416 305 05